PERLA MARTINIEI

  Suna acum: + 40 721 323 481 Amplasata intr-o locatie de vis, pensiunea noastra raspunde exigentelor dumneavoastra cu rafinament si bun gust.

LACUL IEZER SUREANU ( LACUL FARA FUND )

Odata ajunsi pe aceste meleaguri nu puteti pierde ocazia de a vizita Lacul Iezerul Sureanu. Aflat intr-o zona impadurita de la poalele Muntilor Sureanu, supranumit si „Lacul fara fund”, este unul dintre cele mai frumoase lacuri glaciare din Romania si reuseste sa surprinda chiar si turistul care crede ca a vazut de toate. Iezerul Sureanu, format la o altitudine de 1.840 m, incanta prin frumusetea si coloritul lui. Cu o adancime de 8 metri si o lungime de 94 de metri, poate fi admirat in intreaga lui splendoare de pe traseul masivului Sureanu. Accesul porneste pe DN 67 C, trece prin Sugag si continua pe DJ 704, pe partea dreapta a lacului Oasa.

Veti trece apoi pe langa Manastirea Oasa, prin Luncile Prigoanei, Poarta Raiului, partiile Domeniului Schiabil Sureanu, pentru a va bucura de cel mai spectaculos peisaj.

SEBES ( MUHLBACH )

Orasul cel mai apropiat, Sebesul (Melnbach, Mühlbach sau Szászsebes), o urbe care se mandreste a fi una dintre cele sapte cetati de pe stema Transilvaniei (Siebenbürgen) va asteapta cu aerul sau de burg mic si cochet. Pe langa restaurante si cafenele placute si primitoare, puteti gasi aici si diverse obiective turistice, in functie de preferintele fiecaruia.

Fortificatia orasului Sebes se regaseste în literatura de specialitate ca fiind prima cetate oraseneasca pentru care s-a pastrat un act oficial de constructie. La 23 noiembrie 1387, o delegatie a orasului a obtinut de la regele Sigismund de Luxemburg, dreptul de a se înconjura cu zid de piatra. De asemenea, din punct de vedere istoric, cetatea se înscrie în categoria celor de maxima importanta întrucât reprezinta un prototip arhaic al sistemului defensiv, transformarile din perioada moderna fiind relativ minore.

Amplasata în centrul orasului, Biserica evanghelica, veche de 8 secole, este cel mai impozant monument din Sebes. Initial, odata cu asezarea sasilor in zona, respectiv la mijlocul secolului al XII-lea, s-a ridicat o bazilica romanica iar schimbarile survenite ulterior demonstreaza ca între secolele XIII-XIV potentialul economic al Sebesului se afla în continua crestere, iar marimea bisericii gotice nou construite, elementele decorative, executia lucrarilor, exprima gustul elegant, pretentiile si posibilitatile locuitorilor din trecut a acestei urbe. Biserica a devenit un monument ilustrativ pentru goticul transilvanean.

ALBA IULIA ( ORASUL UNIRII )

O alta destinatie turistica a zonei, care nu trebuie ratata este orasul Alba Iulia, considerata regiune viticola foarte importanta incepand din cele mai vechi timpuri datorita solurilor bogate si a temperaturilor blande, oras situat in inima Romaniei considerat capitala spirituala a tarii. Alba Iulia este locul vechiului Apulum, fondat de romani in secolul al II-lea A.D. Din 1599 pana in 1601, Alba Iulia a fost capitala principatelor unite ale Tarii Romanesti, Transilvaniei si Moldovei. A fost gazda Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 si a incoronarii regelui Ferdinand in 1922. Catedrala reintregirii, un alt punct de atractie, a fost construita intre anii 1921-1923, pe baza unui proiect desenat de arhitectul D. G. Stefanescu.

Muzeul National de Unificare din Alba Iulia este unul dintre cele mai frumoase din Romania,care expune numeroase lucrari de nepretuit, obiecte daco-romane, obiecte din timpul marilor batalii cu turcii, a Revolutiei din 1848 precum si a unificarii Principatelor in 1859. Cetatea Alba Carolina,punctul de atractie al orasului, a fost construita intre 1714 si 1738 si este considerata a fi cea mai reprezentativa a tipului Vauban din Europa.
Cetatea este remarcata atat pentru elementele sale arhitecturale, cat si pentru frumusetea portilor sale, care reflecta structuri militare unice, dar si pentru bogata istorie ce o inconjoara. O destinatie turistica unica in Europa si in lume, Traseul celor Trei Fortificatii, ramane atractia cea mai mare a orasului. O experienta unica sau parca o intoarcere in timp va este oferita de Schimbarea Garzii, moment in care, pentru cateva minute, simti ca traiesti in acea perioada.

RAPA ROSIE ( REZERVATIE NATURALA )

Rezervatia geologica si botanica Rapa Rosie, amplasata la 4 km de oras, cuprinde formatiuni caracteristice de tip „badlands” create de eroziune si siroire, care dau peisajului un aspect impozant, fiind considerata micul Mare Canion al Europei. Vizibila de la mare distanta, Rapa Rosie se intinde pe o lungime de 800 m si are inaltimi ce variaza intre 50 si 125 m. Peisajul pare ciudat, un amalgam de forme impresionante, coloane, turnuri, piramide, toate de o culoare dramatica roşiatică, în mijlocul peisajului plin de verdeaţă. Printre piramidele, coloanele şi contraforturile de piatră curg la vale limbi de vegetaţie, unde se ascund şi câteva plante rare: Asplenium nigrum, Cotoneaster integerrimus, Cephalaria radiata, Ephedra distachya, Centaurea atropurpurea, Dianthus serotinus, Onosma heterophyllum.

TRIMITE-NE UN MESAJ

Suntem gazda ideala in orice anotimp, fie ca vreti sa va petreceti vacanta de vara sau, sa petreceti sarbatorile de iarna, fie ca vreti sa luati o masa intima in compania familiei, sau o cina eleganta impreuna cu partenerii de afaceri

RESTAURANT

RESTAURANT

Savurati cele mai bune preparate din bucataria romaneasca si internaționala in restaurantul aflat in incinta
complexului, deschis in fiecare zi intre orele 8 si 22. Aici va puteti bucura de o gama variata de delicatese culinare. Capacitatea restaurantului este de 56 de persoane. Combinand modernul cu clasicul, restaurantul Perla Martiniei nu este doar un restaurant, este o imbinare perfecta de lux, calitate si tradiție.

TEAM BUILDING

TEAM BUILDING

Creste performanta echipei tale prin organizarea unui Team building mijlocul naturii.
La doar 25 de km de orasul Sebes, intr-un mediu extrem de primitor si relaxant situat in mijlocul naturii, gasiti locul ideal pentru orice tip de evenimente, inclusiv Team building-ul.

CE POTI VIZITA

CE POTI VIZITA

LACUL IEZER SUREANU ( LACUL FARA FUND )
Odata ajunsi pe aceste meleaguri nu puteti pierde ocazia de a vizita Lacul Iezerul Sureanu. Aflat intr-o zona impadurita de la poalele Muntilor Sureanu, supranumit si „Lacul fara fund”, este unul dintre cele mai frumoase lacuri glaciare din Romania si reuseste sa surprinda chiar si turistul care crede ca a vazut de toate.

TOP